Čokoládová bábovka z červené řepy

Zdravý dezert, na kterém si mohou pochutnat i diabetici. To je bábovka podle receptu výživové poradkyně Štěpánky Kutišové. Do těsta z celozrnné, nebo bezlepkové mouky přidává nastrouhanou červenou řepu a směs sladí stévií.

Ingredience
  • 500 gramů vakuované červené řepy
  • 300 gramů celozrnné špaldové mouky (nebo bezlepkové směsi)
  • 100 gramů másla
  • 100 gramů hořké čokolády
  • 3 vejce
  • 50 gramů kakaa
  • 2 lžíce kokosového cukru
  • 1 lžíce stévie (místo kokosového cukru můžeme použít jednu lžíci stévie navíc)
  • lžička sody
  • sůl

Řepy propláchneme a nastrouháme.

Ve vodní lázni rozpustíme máslo s kvalitní hořkou čokoládou.

K řepě přidáme kokosový cukr, stévii, vejce, kakao, mouku se sodou a špetkou soli. Vlijeme máslo s čokoládou, dobře promícháme.

Formu na pečení vymažeme máslem. Nalijeme rozmíchanou směs, trochu upěchujeme.

Pečeme asi hodinu při 180 stupních.

Mohlo by vás zajímat