Čokoládová bábovka z červené řepy
Zdravý dezert, na kterém si mohou pochutnat i diabetici. To je bábovka podle receptu výživové poradkyně Štěpánky Kutišové. Do těsta z celozrnné, nebo bezlepkové mouky přidává nastrouhanou červenou řepu a směs sladí stévií.
Ingredience
- 500 gramů vakuované červené řepy
- 300 gramů celozrnné špaldové mouky (nebo bezlepkové směsi)
- 100 gramů másla
- 100 gramů hořké čokolády
- 3 vejce
- 50 gramů kakaa
- 2 lžíce kokosového cukru
- 1 lžíce stévie (místo kokosového cukru můžeme použít jednu lžíci stévie navíc)
- lžička sody
- sůl
Řepy propláchneme a nastrouháme.
Ve vodní lázni rozpustíme máslo s kvalitní hořkou čokoládou.
K řepě přidáme kokosový cukr, stévii, vejce, kakao, mouku se sodou a špetkou soli. Vlijeme máslo s čokoládou, dobře promícháme.
Formu na pečení vymažeme máslem. Nalijeme rozmíchanou směs, trochu upěchujeme.
Pečeme asi hodinu při 180 stupních.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.