Domácí limonáda s mátou

Máta zvyšuje pozornost a soustředění a podporuje paměť a duševní výkon. Její síly můžete snadno využít, když ji přidáte do limonády podle receptu Štěpánky Kutišové, odborné garantky pořadu Přírodní lékárna.

Suroviny:
lístky z jednoho stonku máty peprné
3 lžičky kokosového cukru
1 - 2 limety nebo citróny
1,5 litru vody

Limetu nebo citrón vymačkáme do skleněného džbánu. Přidáme cukr a natrhané lístky máty. Zalijeme vodou a dobře promícháme.

Limonádu necháme vychladit, můžeme přidat plátky limety nebo citrónu a kostky ledu.

Tip: Místo cukru je možné použít med, stévii nebo javorový sirup. Zvýraznění chuti pomůže trocha čerstvého zázvoru.

Související

  • Zlaté mléko

    Elixírem zdraví je zlaté mléko. Obsahuje totiž koření, díky kterému detoxikuje játra, zvyšuje imunitu a likviduje záněty. Recept připomněla Štěpánka Kutišová.

  • Skořicový čaj

    Skořice patří mezi nejsilnější antioxidanty, skvěle poslouží mimo jiné k posílení organismu. Proto bychom měli šálek kávy alespoň občas vyměnit za skořicový čaj.

  • Májská horká čokoláda

    Blahodárným nápojem pro náš organismus může být horká čokoláda s kajenským pepřem a skořicí. Připravte si ji podle receptu výživové poradkyně Štěpánky Kutišové.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.