Chutná růžičková kapusta

Zdravou přílohou, která pomůže chránit náš oběhový a kardiovaskulární systém, je růžičková kapusta. Zkuste si ji připravit podle receptu výživové poradkyně Štěpánky Kutišové, odborné garantky pořadu Přírodní lékárna.

Suroviny:
balení růžičkové kapusty pokrájené na poloviny
1 nasekaná cibule
2 lžíce ghí
sůl, pepř
případně 2 lžíce parmezánu na dochucení

Napařujeme růžičky kapusty 2 až 3 minuty, aby zůstaly stále zelené a křehké. Cibuli osmahneme na lžíci přepuštěného másla, dokud nezesklovatí. Přidáme růžičky kapusty a zbylé ghí.

Přidáme sůl a pepř k dochucení a vaříme při střední teplotě, dokud růžičky mírně nezhnědnou. Odstavíme z plotny a servírujeme.

Dochutit můžeme parmezánem, případně alternativními náhražkami (například rozmixované suché kvasnice s česnekem, solí a praženými ořechy).

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.