Chutná růžičková kapusta

Zdravou přílohou, která pomůže chránit náš oběhový a kardiovaskulární systém, je růžičková kapusta. Zkuste si ji připravit podle receptu výživové poradkyně Štěpánky Kutišové, odborné garantky pořadu Přírodní lékárna.

Suroviny:
balení růžičkové kapusty pokrájené na poloviny
1 nasekaná cibule
2 lžíce ghí
sůl, pepř
případně 2 lžíce parmezánu na dochucení

Napařujeme růžičky kapusty 2 až 3 minuty, aby zůstaly stále zelené a křehké. Cibuli osmahneme na lžíci přepuštěného másla, dokud nezesklovatí. Přidáme růžičky kapusty a zbylé ghí.

Přidáme sůl a pepř k dochucení a vaříme při střední teplotě, dokud růžičky mírně nezhnědnou. Odstavíme z plotny a servírujeme.

Dochutit můžeme parmezánem, případně alternativními náhražkami (například rozmixované suché kvasnice s česnekem, solí a praženými ořechy).

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

klasika.jpg

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?