Chutná růžičková kapusta

Zdravou přílohou, která pomůže chránit náš oběhový a kardiovaskulární systém, je růžičková kapusta. Zkuste si ji připravit podle receptu výživové poradkyně Štěpánky Kutišové, odborné garantky pořadu Přírodní lékárna.

Suroviny:
balení růžičkové kapusty pokrájené na poloviny
1 nasekaná cibule
2 lžíce ghí
sůl, pepř
případně 2 lžíce parmezánu na dochucení

Napařujeme růžičky kapusty 2 až 3 minuty, aby zůstaly stále zelené a křehké. Cibuli osmahneme na lžíci přepuštěného másla, dokud nezesklovatí. Přidáme růžičky kapusty a zbylé ghí.

Přidáme sůl a pepř k dochucení a vaříme při střední teplotě, dokud růžičky mírně nezhnědnou. Odstavíme z plotny a servírujeme.

Dochutit můžeme parmezánem, případně alternativními náhražkami (například rozmixované suché kvasnice s česnekem, solí a praženými ořechy).

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.

Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu

Osudy dobrého vojáka Švejka

Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET

Koupit

Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser