Chutná růžičková kapusta
Zdravou přílohou, která pomůže chránit náš oběhový a kardiovaskulární systém, je růžičková kapusta. Zkuste si ji připravit podle receptu výživové poradkyně Štěpánky Kutišové, odborné garantky pořadu Přírodní lékárna.
Suroviny:
balení růžičkové kapusty pokrájené na poloviny
1 nasekaná cibule
2 lžíce ghí
sůl, pepř
případně 2 lžíce parmezánu na dochucení
Napařujeme růžičky kapusty 2 až 3 minuty, aby zůstaly stále zelené a křehké. Cibuli osmahneme na lžíci přepuštěného másla, dokud nezesklovatí. Přidáme růžičky kapusty a zbylé ghí.
Přidáme sůl a pepř k dochucení a vaříme při střední teplotě, dokud růžičky mírně nezhnědnou. Odstavíme z plotny a servírujeme.
Dochutit můžeme parmezánem, případně alternativními náhražkami (například rozmixované suché kvasnice s česnekem, solí a praženými ořechy).
Související
-
Lidský mozek se dokáže regenerovat, obnovu nastartujete s pomocí brokolice nebo květáku
Několik desetiletí se věřilo, že regenerace mozku není možná. Současné výzkumy ale odhalují, že běžná jídla obsahují látky schopné stimulovat opravu a obnovu nervové tkáně.
-
7 způsobů, jak přirozeně čistit cévy
Asi každý chce žít dlouhý život, ale jak toho docílit? Vědci označili potraviny, jež pomohou předcházet a v některých případech i zvrátit rozvoj nejčastější příčiny úmrtí.
-
Z arónie můžete připravit medicínu na dlouhé zimní měsíce, pomůže i s vysokým tlakem
Černá jeřabina neboli arónie je v botanice známá pod názvem temnoplodec černý. Plody mohou být nadmíru užitečné, protože si poradí s mnoha neduhy moderní civilizace.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.