Štěpánčiny ananasové sušenky
Mezi exotické ovoce s prokazatelně pozitivními účinky na naše zdraví patří ananas. Nejlepší je syrový, ale můžete ho využít třeba pro zpestření sušenek. Vyzkoušejte ananasové sušenky podle Štěpánky Kutišové, odborné garantky pořadu Přírodní lékárna.
- ½ čerstvého ananasu
- 2 šálky mandlové mouky
- ½ šálku kokosové mouky
- ½ lžičky prášku na pečení
- špetka soli
- lžička přírodní vanilkové esence
- 2 vejce
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1 až 2 lžíce stévie
- 2 lžíce peciček z hořké čokolády
Ananas odšťavníme, šťávu vypijeme a zbylou dřeň vyjmeme z odšťavňovače.
Do větší mísy dáme šálek ananasové dřeně, mandlovou mouku, kokosovou mouku, prášek, sůl, vanilku a stévii. Promícháme, přidáme čokoládové pecičky, kokosový olej a vejce. Jemně smícháme.
Lžící vykrajujeme stejné díly hmoty a rukou vytváříme placičky, které klademe na plech pokrytý pečicím papírem.
Pečeme v troubě předehřáté na 175 stupňů asi 20 až 30 minut.
Související
-
Božské kakaové sušenky
Receptů na sladkosti s kakaem a čokoládou existuje nespočet. Připravit ale můžete i zdravější variantu. Zkuste třeba sušenky podle výživové poradkyně Štěpánky Kutišové.
-
Nepečený mrkvový dort
Mrkev patří mezi nejpoužívanější kořenovou zeleninu a tělu dodá řadu prospěšných látek. Kromě mrkvového salátu si zkuste pochutnat třeba i na zdravém mrkvovém dortu .
-
Raw borůvkový dort
Borůvky jsou nabity zdraví prospěšnými látkami. Zkuste z nich vykouzlit trochu netradiční, ale o to zdravější, dezert. Doporučila ho v pořadu Přírodní lékárna dietoložka.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka