Snadný řepný salát

Červená řepa podporuje imunitní systém a traduje se, že obsahuje mnoho protirakovinně působících sloučenin. Vařená se hodí mimo jiné na saláty. Vyzkoušejte recept výživové poradkyně Štěpánky Kutišové.

Ingredience
  • 500 gramů červené řepy
  • 1 červená cibule
  • 1-2 lžíce olivového oleje
  • 1-2 lžíce jablečného octa
  • 1 jablko
  • sůl, pepř
  • ½ šálku mraženého hrášku

Červenou řepu pečlivě omyjte a uvařte. Po vychladnutí ji oloupejte a nakrájejte na plátky.

Přidejte oloupanou a na tenká kolečka pokrájenou cibuli. Zalijte směsí z oleje, octa, soli, pepře. Vmíchejte jedno na kousky pokrájené jablko.

V mírně osolené vodě nechte tři minuty přejít varem mražený hrášek. Vmíchejte do salátu. Chutě nechte 15 minut rozležet.

Související

  • Odlehčený waldorf salát

    Waldorfský salát patří mezi klasické saláty. Tradičně se ochucuje dresinkem z majonézy, ale můžete připravit i lehčí variantu. Svůj recept nabízí výživová poradkyně.

  • Salát s rukolou a granátovým jablkem

    Posilovat srdce pomáhá granátové jablko. Pokud ho chcete využít a připravit skutečně zdravý pokrm, vyzkoušejte recept na salát Štěpánky Kutišové z pořadu Přírodní lékárna.

  • Salát pro zdravé srdce

    Zelená rostlinná strava obsahuje vitamín K, kyselinu listovou, mnoho antioxidačních prvků a vlákninu. Všechny tyto látky vyživují a obohacují náš srdečně-cévní systém.