Snadný řepný salát

Červená řepa podporuje imunitní systém a traduje se, že obsahuje mnoho protirakovinně působících sloučenin. Vařená se hodí mimo jiné na saláty. Vyzkoušejte recept výživové poradkyně Štěpánky Kutišové.

Ingredience
  • 500 gramů červené řepy
  • 1 červená cibule
  • 1-2 lžíce olivového oleje
  • 1-2 lžíce jablečného octa
  • 1 jablko
  • sůl, pepř
  • ½ šálku mraženého hrášku

Červenou řepu pečlivě omyjte a uvařte. Po vychladnutí ji oloupejte a nakrájejte na plátky.

Přidejte oloupanou a na tenká kolečka pokrájenou cibuli. Zalijte směsí z oleje, octa, soli, pepře. Vmíchejte jedno na kousky pokrájené jablko.

V mírně osolené vodě nechte tři minuty přejít varem mražený hrášek. Vmíchejte do salátu. Chutě nechte 15 minut rozležet.

Mohlo by vás zajímat