Snadný řepný salát
Červená řepa podporuje imunitní systém a traduje se, že obsahuje mnoho protirakovinně působících sloučenin. Vařená se hodí mimo jiné na saláty. Vyzkoušejte recept výživové poradkyně Štěpánky Kutišové.
- 500 gramů červené řepy
- 1 červená cibule
- 1-2 lžíce olivového oleje
- 1-2 lžíce jablečného octa
- 1 jablko
- sůl, pepř
- ½ šálku mraženého hrášku
Červenou řepu pečlivě omyjte a uvařte. Po vychladnutí ji oloupejte a nakrájejte na plátky.
Přidejte oloupanou a na tenká kolečka pokrájenou cibuli. Zalijte směsí z oleje, octa, soli, pepře. Vmíchejte jedno na kousky pokrájené jablko.
V mírně osolené vodě nechte tři minuty přejít varem mražený hrášek. Vmíchejte do salátu. Chutě nechte 15 minut rozležet.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.