Snadný řepný salát
Červená řepa podporuje imunitní systém a traduje se, že obsahuje mnoho protirakovinně působících sloučenin. Vařená se hodí mimo jiné na saláty. Vyzkoušejte recept výživové poradkyně Štěpánky Kutišové.
- 500 gramů červené řepy
- 1 červená cibule
- 1-2 lžíce olivového oleje
- 1-2 lžíce jablečného octa
- 1 jablko
- sůl, pepř
- ½ šálku mraženého hrášku
Červenou řepu pečlivě omyjte a uvařte. Po vychladnutí ji oloupejte a nakrájejte na plátky.
Přidejte oloupanou a na tenká kolečka pokrájenou cibuli. Zalijte směsí z oleje, octa, soli, pepře. Vmíchejte jedno na kousky pokrájené jablko.
V mírně osolené vodě nechte tři minuty přejít varem mražený hrášek. Vmíchejte do salátu. Chutě nechte 15 minut rozležet.
Související
-
Odlehčený waldorf salát
Waldorfský salát patří mezi klasické saláty. Tradičně se ochucuje dresinkem z majonézy, ale můžete připravit i lehčí variantu. Svůj recept nabízí výživová poradkyně.
-
Salát s rukolou a granátovým jablkem
Posilovat srdce pomáhá granátové jablko. Pokud ho chcete využít a připravit skutečně zdravý pokrm, vyzkoušejte recept na salát Štěpánky Kutišové z pořadu Přírodní lékárna.
-
Salát pro zdravé srdce
Zelená rostlinná strava obsahuje vitamín K, kyselinu listovou, mnoho antioxidačních prvků a vlákninu. Všechny tyto látky vyživují a obohacují náš srdečně-cévní systém.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.