Odlehčený waldorf salát
Waldorfský salát patří mezi klasické saláty. Tradičně se ochucuje dresinkem z majonézy, ale můžete připravit i lehčí variantu. Svůj recept nabízí výživová poradkyně Štěpánka Kutišová.
- 1 menší celer
- 1 větší jablko
- hrst vlašských ořechů
- ½ hrsti rozinek
- citronová šťáva
- stévie
- sůl
- pepř
Celer a jablko oloupeme a nastrouháme na hrubé nudličky. Zakápneme citronovou šťávou, aby nezhnědly.
Přidáme sekané vlašské ořechy a rozinky, osolíme, opepříme a případně zakápneme několika kapkami stévie.
Místo majonézy vyzkoušíme lžičku olivového oleje, nebo vlašského oleje. Necháme chvíli proležet v ledničce.
Související
-
Caesar, caprese, waldorf, coleslaw, nicoise. Vyzkoušejte slavné saláty
Pro saláty existuje nepřeberné množství kombinací. Některé jsou ale skutečně osvědčené. Zorientujte se ve známých salátech a zkuste si je v létě připravit.
-
Salát z červené čekanky a hrušek
Čekanka zajišťuje v žaludku a střevech lepší zužitkování potravy a především detoxikaci. Tuto zeleninu můžete využít pro přípravu salátu.
-
Grilovaný a pestrý salát
Grilování nemusí být vždy spojeno jen s uzeninami a masem. Velmi chutná je také na grilu upravená zelenina. Zkuste ji opéct podle receptu kulináře Petra Stupky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka