Salát z černého kořene
Černý kořen neboli hadí mord je lahůdková zelenina, která obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek. Můžete ji přidat třeba do salátu. Inspiraci nabízí výživová poradkyně Štěpánka Kutišová.
- 2 kusy černého kořene
- 2 střední mrkve
- 2 jablka
- šťáva z citronu
- sůl
- 1 lžička medu
- 1 lžíce panenského olivového, nebo avokádového oleje
- čerstvá petrželka
Kořenovou zeleninu řádně omyjeme a oloupeme. Jablko se slupkou, mrkev a černý kořen nastrouháme a vložíme do velké mísy.
Dresink připravíme z oleje, šťávy z citronu, špetky soli a vmícháme med. Zamícháme do salátu. Nakonec ozdobíme čerstvou petrželkou.
K salátu z černého kořene se hodí i dresink z bílého jogurtu a pro zpestření můžeme přidat i nahrubo nasekané vlašské ořechy.
Související
-
Salát pejska a kočičky z řapíkatého celeru
Vitaminová bomba plná zdravých surovin. To je salát, který kombinuje řapíkatý celer s mrkví, jablky, cibulí i paprikou. Vyzkoušejte jídlo podle receptu Štěpánky Kutišové.
-
Snadný řepný salát
Červená řepa podporuje imunitní systém a traduje se, že obsahuje mnoho protirakovinně působících sloučenin. Vařená se hodí mimo jiné na saláty.
-
Odlehčený waldorf salát
Waldorfský salát patří mezi klasické saláty. Tradičně se ochucuje dresinkem z majonézy, ale můžete připravit i lehčí variantu. Svůj recept nabízí výživová poradkyně.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka