Salát z černého kořene
Černý kořen neboli hadí mord je lahůdková zelenina, která obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek. Můžete ji přidat třeba do salátu. Inspiraci nabízí výživová poradkyně Štěpánka Kutišová.
Ingredience
- 2 kusy černého kořene
- 2 střední mrkve
- 2 jablka
- šťáva z citronu
- sůl
- 1 lžička medu
- 1 lžíce panenského olivového, nebo avokádového oleje
- čerstvá petrželka
Kořenovou zeleninu řádně omyjeme a oloupeme. Jablko se slupkou, mrkev a černý kořen nastrouháme a vložíme do velké mísy.
Dresink připravíme z oleje, šťávy z citronu, špetky soli a vmícháme med. Zamícháme do salátu. Nakonec ozdobíme čerstvou petrželkou.
K salátu z černého kořene se hodí i dresink z bílého jogurtu a pro zpestření můžeme přidat i nahrubo nasekané vlašské ořechy.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.