Salát z černého kořene

Černý kořen neboli hadí mord je lahůdková zelenina, která obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek. Můžete ji přidat třeba do salátu. Inspiraci nabízí výživová poradkyně Štěpánka Kutišová.

Ingredience
  • 2 kusy černého kořene
  • 2 střední mrkve
  • 2 jablka
  • šťáva z citronu
  • sůl
  • 1 lžička medu
  • 1 lžíce panenského olivového, nebo avokádového oleje
  • čerstvá petrželka

Kořenovou zeleninu řádně omyjeme a oloupeme. Jablko se slupkou, mrkev a černý kořen nastrouháme a vložíme do velké mísy.

Dresink připravíme z oleje, šťávy z citronu, špetky soli a vmícháme med. Zamícháme do salátu. Nakonec ozdobíme čerstvou petrželkou.

K salátu z černého kořene se hodí i dresink z bílého jogurtu a pro zpestření můžeme přidat i nahrubo nasekané vlašské ořechy.

Související

  • Salát pejska a kočičky z řapíkatého celeru

    Vitaminová bomba plná zdravých surovin. To je salát, který kombinuje řapíkatý celer s mrkví, jablky, cibulí i paprikou. Vyzkoušejte jídlo podle receptu Štěpánky Kutišové.

  • Snadný řepný salát

    Červená řepa podporuje imunitní systém a traduje se, že obsahuje mnoho protirakovinně působících sloučenin. Vařená se hodí mimo jiné na saláty.

  • Odlehčený waldorf salát

    Waldorfský salát patří mezi klasické saláty. Tradičně se ochucuje dresinkem z majonézy, ale můžete připravit i lehčí variantu. Svůj recept nabízí výživová poradkyně.