Salát pejska a kočičky z řapíkatého celeru

Vitaminová bomba plná zdravých surovin. To je salát, který kombinuje řapíkatý celer s mrkví, jablky, cibulí i paprikou. Vyzkoušejte jídlo podle receptu Štěpánky Kutišové, odborné garantky pořadu Přírodní lékárna.

Suroviny na 4 porce:
4 šálky nasekaného dobře omytého celeru
1 šálek nastrouhané mrkve
1 až 2 na kousky nakrájená jablka
½ šálku nasekané žluté cibule
½ šálku nasekané červené papriky
½ šálku rozinek
2 lžíce jablečného octa
1 lžíce dijonské nebo celozrnné hořčice
1-2 lžíce olivového oleje
špetka soli

Ve velké míse smíchejte celer, mrkev, cibuli, papriku a rozinky. V menší misce rozmíchejte olej, ocet a hořčici, vyšlehejte dohladka, nalijte na zeleninu a dobře promíchejte.

I když salát působí, jako by ho připravovali pejsek s kočičkou, výsledek je překvapivě velmi harmonický.

Související

  • Salát s rukolou a granátovým jablkem

    Posilovat srdce pomáhá granátové jablko. Pokud ho chcete využít a připravit skutečně zdravý pokrm, vyzkoušejte recept na salát Štěpánky Kutišové z pořadu Přírodní lékárna.

  • Petrželový taboulleh z quinoy

    Velmi zdravým jídlem je taboulleh, salát pocházející z libanonské a syrské kuchyně podávaný jako předkrm. Vyzkoušejte ho podle receptu výživové poradkyně Štěpánky Kutišové.

  • Salát z červené čekanky a hrušek

    Čekanka zajišťuje v žaludku a střevech lepší zužitkování potravy a především detoxikaci. Tuto zeleninu můžete využít pro přípravu salátu.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.