Salát pejska a kočičky z řapíkatého celeru
Vitaminová bomba plná zdravých surovin. To je salát, který kombinuje řapíkatý celer s mrkví, jablky, cibulí i paprikou. Vyzkoušejte jídlo podle receptu Štěpánky Kutišové, odborné garantky pořadu Přírodní lékárna.
Suroviny na 4 porce:
4 šálky nasekaného dobře omytého celeru
1 šálek nastrouhané mrkve
1 až 2 na kousky nakrájená jablka
½ šálku nasekané žluté cibule
½ šálku nasekané červené papriky
½ šálku rozinek
2 lžíce jablečného octa
1 lžíce dijonské nebo celozrnné hořčice
1-2 lžíce olivového oleje
špetka soli
Ve velké míse smíchejte celer, mrkev, cibuli, papriku a rozinky. V menší misce rozmíchejte olej, ocet a hořčici, vyšlehejte dohladka, nalijte na zeleninu a dobře promíchejte.
I když salát působí, jako by ho připravovali pejsek s kočičkou, výsledek je překvapivě velmi harmonický.
Související
-
Salát s rukolou a granátovým jablkem
Posilovat srdce pomáhá granátové jablko. Pokud ho chcete využít a připravit skutečně zdravý pokrm, vyzkoušejte recept na salát Štěpánky Kutišové z pořadu Přírodní lékárna.
-
Petrželový taboulleh z quinoy
Velmi zdravým jídlem je taboulleh, salát pocházející z libanonské a syrské kuchyně podávaný jako předkrm. Vyzkoušejte ho podle receptu výživové poradkyně Štěpánky Kutišové.
-
Salát z červené čekanky a hrušek
Čekanka zajišťuje v žaludku a střevech lepší zužitkování potravy a především detoxikaci. Tuto zeleninu můžete využít pro přípravu salátu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka