Salát s opečeným grapefruitem
Grepy obsahují látky, které pomáhají lidskému tělu bojovat proti stárnutí, alergiím, infekcím, rakovině, žaludečním vředům i srdečním chorobám. Dužina plodů se skvěle hodí do salátů. Zkuste si jeden připravit podle receptu výživové poradkyně Štěpánky Kutišové.
- 1 středně velký rozebraný grapefruit
- 1 šálek mladého listového špenátu
- ¼ šálku žlutých přepůlených cherry rajčat
- 2 lžíce balzamikového octa
- ¼ šálku červené cibule nakrájené na kolečka
- 2 lžíce čerstvého avokáda nakrájeného na kostičky
- 1 lžíce nasekaných vlašských ořechů
Z dílků grepu jemně vybereme jadérka. Grepy položíme na plech. Pečeme v troubě, dokud nezačnou bublat.
Pokud grep není dostatečně zralý a sladký, posypeme ho trochou kokosového cukru, nebo potřeme datlovým (případně javorovým) sirupem před pečením. Grepy vyjmeme a dáme stranou.
Špenát promícháme s balzamikem a dáme do salátové mísy. Na špenát rozložíme grapefruit, rajčata, ořechy, cibuli a avokádo a podáváme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.