Ředkvičky s tvarohem
Starým domácím prostředkem proti nachlazení jsou ředkvičky. Připravit z nich můžeme třeba jednoduchou tvarohovou pomazánku podle receptu Štěpánky Kutišové z pořadu Přírodní lékárna.
Suroviny:
1 svazek ředkviček
150 gramů nízkotučného nebo střednětučného tvarohu
2 lžíce kokosové nebo zakysané smetany
bylinková sůl
1 lžička sekané petrželky
1 lžíce řeřichy
Ředkvičky omyjeme a nastrouháme na velice tenké plátky. Tvaroh rozmícháme se zakysanou smetanou a ochutíme bylinkovou solí. Ředkvičky promícháme se sekanou petrželkou a tvarohem. Pokrm posypeme řeřichou.
Související
-
Pečené kuře s rozmarýnem
Rozmarýn je bylinka, která dodává lahodnou chuť pokrmům, ale také má mnohé pozitivní účinky na lidské zdraví. Její sílu můžete využít třeba při pečení kuřete.
-
Grilovací omáčka z červeného rybízu
Rybíz je skvělým zdrojem vitaminu C a vlákniny a dobrým zdrojem vápníku, železa, draslíku a vitaminů A a B. Zkuste z něj připravit omáčku k masu podle Štěpánky Kutišové.
-
Zelný salát kimchi
Korejské kimchi je legendární. Je bohaté na probiotické bakterie, které podporují imunitní systém a trávení, zvyšují využití živin z jídla a mají další pozitivní účinky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka