Ředkvičky s tvarohem

Starým domácím prostředkem proti nachlazení jsou ředkvičky. Připravit z nich můžeme třeba jednoduchou tvarohovou pomazánku podle receptu Štěpánky Kutišové z pořadu Přírodní lékárna.

Suroviny:
1 svazek ředkviček
150 gramů nízkotučného nebo střednětučného tvarohu
2 lžíce kokosové nebo zakysané smetany
bylinková sůl
1 lžička sekané petrželky
1 lžíce řeřichy

Ředkvičky omyjeme a nastrouháme na velice tenké plátky. Tvaroh rozmícháme se zakysanou smetanou a ochutíme bylinkovou solí. Ředkvičky promícháme se sekanou petrželkou a tvarohem. Pokrm posypeme řeřichou.

Související

  • Pečené kuře s rozmarýnem

    Rozmarýn je bylinka, která dodává lahodnou chuť pokrmům, ale také má mnohé pozitivní účinky na lidské zdraví. Její sílu můžete využít třeba při pečení kuřete.

  • Grilovací omáčka z červeného rybízu

    Rybíz je skvělým zdrojem vitaminu C a vlákniny a dobrým zdrojem vápníku, železa, draslíku a vitaminů A a B. Zkuste z něj připravit omáčku k masu podle Štěpánky Kutišové.

  • Zelný salát kimchi

    Korejské kimchi je legendární. Je bohaté na probiotické bakterie, které podporují imunitní systém a trávení, zvyšují využití živin z jídla a mají další pozitivní účinky.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.