Pečený květák s kurkumou

Pečený květák

Koření kurkuma je známé tím, že potlačuje zánět, je prevencí proti demenci a Alzheimerově chorobě, bojuje proti bolestem kloubů i osteoporóze. Vyplatí se ho proto používat při vaření. Jeden z receptů nabídla v pořadu Přírodní lékárna Štěpánka Kutišová.

Suroviny:
1 květák
1 polévková lžíce olivového nebo kokosového oleje
1 polévková lžíce kurkumy
špetka mletého kmínu
sůl a pepř podle chuti

Předehřejeme troubu na 200 stupňů. Květák rozdělíme na růžičky. Ty dáme do nádoby na pečení a přidáme olej, kurkumu, kmín a sůl a promícháme.

Nádobu zakryjeme alobalem, abychom zabránili spálení růžiček, a pečeme 35 až 40 minut. Poté odstraníme alobal a dopečeme dalších asi 15 minut.

Související