Papájová pěna s para ořechy
Papája je exotický aromatický plod plný vitaminů. Jeho dužina je lahodná sama o sobě, ale můžete ji rozmixovat s dalšími surovinami a připravit si zdravý ovocný dezert. Zkuste třeba pěnu s para ořechy podle receptu výživové poradkyně Štěpánky Kutišové.
- 1 papája
- 1 hrnek para ořechů
- 2 čerstvé datle
- šťáva a kůra z jedné limety
Para ořechy přes noc namočíme.
Papáju oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kostičky.
Ořechy slijeme a s datlemi, papájou a šťávou z limetky mixujeme v mixéru. Zdobíme kůrou z limetky a jedlými květy.
Před podáváním necháme vychladit v ledničce.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.