Papájová pěna s para ořechy

Papája je exotický aromatický plod plný vitaminů. Jeho dužina je lahodná sama o sobě, ale můžete ji rozmixovat s dalšími surovinami a připravit si zdravý ovocný dezert. Zkuste třeba pěnu s para ořechy podle receptu výživové poradkyně Štěpánky Kutišové.

Ingredience
  • 1 papája
  • 1 hrnek para ořechů
  • 2 čerstvé datle
  • šťáva a kůra z jedné limety

Para ořechy přes noc namočíme.

Papáju oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kostičky.

Ořechy slijeme a s datlemi, papájou a šťávou z limetky mixujeme v mixéru. Zdobíme kůrou z limetky a jedlými květy.

Před podáváním necháme vychladit v ledničce.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.