Ostružinová zmrzlina
Zdravá osvěžující pochoutka bez cukru a umělých dochucovadel. To je ostružinová zmrzlina podle receptu výživové poradkyně Štěpánky Kutišové. Připravená je za chvilku a můžete mlsat bez výčitek.
- pokrájený mražený banán
- mražené ostružiny
- 40 gramů namočených kešu
- stévie
- alternativní mléko (kokosové, mandlové)
- lžička vanilkové esence
Lehce rozmražený banán a ostružiny dáme do mixéru spolu s kešu oříšky a rozmixujeme s trochou alternativního mléka.
Pokud nám na doslazení nestačí sladkost banánu, přikápneme trochou stéviového sladidla. Dochutit můžeme také vanilkovou esencí.
Související
-
9 receptů na zdravé domácí zmrzliny a nanuky
Pro zmrzlinu nemusíte jenom ke stánku nebo do cukrárny. Jednoduchá domácí zmrzlina, kterou vyrobíte s obyčejným mixérem, překoná mnohé kupované produkty.
-
Meruňkový sorbet
Meruňky jsou jedním z nejbohatších přírodních zdrojů vitaminu A a beta-karotenu. V létě můžete toto ovoce využít třeba na přípravu osvěžující a přitom zdravé zmrzliny.
-
Jahodový koktejl
Jahody jsou symbolem začínajícího léta, ale také patří mezi velmi zdravé potraviny. Pokud hledáte způsob, jak je jednoduše a chutně zpracovat, zkuste koktejl.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.