Cibulová polévka

Cibule patří do rodiny přírodních antibiotik, může být skvělým pomocníkem v době viróz. Připravte si třeba jednoduchou polévku podle receptu výživové poradkyně Štěpánky Kutišové.

Ingredience
  • 300 gramů cibule
  • 50 gramů másla
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • grahamový rohlík, nebo celozrnná bageta

Cibuli oloupeme, posekáme nadrobno a osmahneme dozlatova na másle.

Přidáme zeleninový vývar a necháme vařit asi 1 minutu.

Naplníme do polévkových misek a podáváme s grahamovým pečivem, bagetou, případně krutony.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.