Cibulová polévka
Cibule patří do rodiny přírodních antibiotik, může být skvělým pomocníkem v době viróz. Připravte si třeba jednoduchou polévku podle receptu výživové poradkyně Štěpánky Kutišové.
- 300 gramů cibule
- 50 gramů másla
- 1 litr zeleninového vývaru
- grahamový rohlík, nebo celozrnná bageta
Cibuli oloupeme, posekáme nadrobno a osmahneme dozlatova na másle.
Přidáme zeleninový vývar a necháme vařit asi 1 minutu.
Naplníme do polévkových misek a podáváme s grahamovým pečivem, bagetou, případně krutony.
Související
-
Krémová kedlubnová polévka
Kedlubny jsou mimořádné nízkoenergetické, zároveň tělu dodají řadu vitamínů. Proto se vyplatí tuto zeleninu využít v kuchyni. Můžete připravit třeba krémovou polévku.
-
Polévka z černých fazolí s limetkou a římským kmínem
V tradiční medicíně se římský kmín užívá k regulaci zažívání, má i antibakteriální účinky. Pokud ho chcete využít při vaření, hodí se třeba do polévek. Zkuste fazolovou.
-
Polévka z červené čočky
Čočka má ze všech luštěnin nejvíce vlákniny a obsahuje mnoho komplexních sacharidů, které sytí na dlouhou dobu. Sáhněte třeba po červené čočce a uvařte lahodnou polévku.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.