Nepečené pistáciové brownies

Mezi zdravé a chutné ořechy patří zelené pistácie. Připravte z nich dezert, který rozhodně můžete mlsat bez výčitek. Recept nabízí výživová poradkyně a odborná garantka pořadu Přírodní lékárna Štěpánka Kutišová.

Ingredience
  • 1 šálek loupaných pistácií
  • 1/3 šálku kakaa
  • 1/8 lžičky soli
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 2 až 3 lžíce javorového sirupu
  • 1 až 2 lžíce vody
  • 1 lžička vanilkového extraktu

V mixéru rozmixujeme pistácie. Ve velké míse je smícháme se zbytkem ingrediencí.

Javorový sirup přidáváme opatrně. Přisladíme si tak, aby směs byla chuťově uspokojivá, ale jako s každým zdrojem cukru šetříme.

Vytvoříme si vlhké těsto a rozetřete ho, nebo pokud to půjde, mírně rozválíme na podložku. Rozkrájíme na čtverečky a ozdobíme několika dalšími pistáciemi.

Takto připravené brownies můžeme hned konzumovat, nebo uložit do ledničky k mírnému zpevnění.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.