Hrách po indicku
Luštěniny a koření, které má prokazatelně zdraví prospěšné účinky, spojuje recept na hrách po indicku. Můžete si ho připravit třeba jako výživnou bezmasou večeři.
- 2 šálky hrachu
- 4 šálky vody
- 1 lžíce koření garam masala
- 1 lžíce olivového oleje
- ½ lžičky hořčičných semen
- ½ lžičky kari
- 2 lžíce citronové šťávy
- ½ lžičky kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- ½ lžičky mletého zázvoru
- 1 lžíce majoránky
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- sůl
Hrách namočte přes noc do vody. V této vodě ho přiveďte do varu, vodu slijte, hrách zalijte čerstvou vařící vodou, přidejte garam masalu a vařte asi hodinu.
Na pánvi rozehřejte olej a přidejte hořčičná semínka. Až začnou „vyskakovat“, přidejte kurkumu, kari, citronovou šťávu. Promíchejte a dejte do hrnce s vařeným hrachem.
Přisypte koriandr, zázvor, majoránku a česnek, osolte a vařte přibližně 15 minut na středním plameni.
Podávejte s cibulkou orestovanou na olivovém oleji, nebo ghí.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.