Kari čočková polévka

Čočka patří do rodiny luštěnin a je dobrým zdrojem vlákniny, zlepšuje například symptomy syndromu dráždivého tračníku. Tip na zdravé jídlo z čočky dala dietoložka Štěpánka Kutišová v pořadu Přírodní lékárna.

Suroviny:
4 velké stroužky česneku oloupané a jemně nasekané
2  střední žluté cibule jemně pokrájené
1 polévková lžíce olivového oleje
2 šálky čočky
10 šálků zeleninového nebo kuřecího vývaru
1 šálek kukuřice
3 až 4 pokrájené mrkve
3 velké žluté brambory pokrájené na kostičky
¼ lžičky římského kmínu
2 lžičky kari
sůl

V malé pánvi orestujeme cibuli a česnek na olivovém oleji při střední teplotě do změknutí.

Dobře umyjeme čočku, do velkého hrnce přidáme vývar a další ingredience včetně česneku a cibule. Necháme vařit a občas zamícháme, vaříme nejméně hodinu.

Servírujeme teplé.

Mohlo by vás zajímat