Salát z červeného zelí

Zelí je nabité vitaminy a dalšími tělu prospěšnými látkami. V kuchyni ho můžete využít třeba do salátu, kterým doplníte hlavní jídlo. Svůj recept nabízí výživová poradkyně Štěpánka Kutišová.

Ingredience
  • 300 gramů červeného zelí
  • 2 jablka
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje

Červené zelí očistíme, otrháme povadlé listy, hlávku rozpůlíme, vykrojíme košťál a zelí nakrouháme.

Jablka omyjeme, vyřízneme jádřince, dužinu nastrouháme i se slupkou a promícháme se zelím.

Vmícháme olej, ocet, podle chuti osolíme.

Související

  • Zelný salát kimchi

    Korejské kimchi je legendární. Je bohaté na probiotické bakterie, které podporují imunitní systém a trávení, zvyšují využití živin z jídla a mají další pozitivní účinky.

  • Keltský zelný koláč a alsaské plněné zelí

    Kapky Jupiterova potu. Tak Římané nazývali zelí a měli ho za všelék. Také současné výzkumy prokazují velmi pozitivní účinky zelí. Zkuste z něj tedy připravit chutné pokrmy.

  • Zapékaná brokolice

    Brokolice zvyšuje imunitu, podporuje srdce a cévy, brání poškození lidského plodu i mozku. Lehké zdravé jídlo připravíte, když ji zapečete s bramborami, tvarohem a vejci.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.