Hráškový krém
Hrách obsahuje hodně bílkovin a dalších zdraví prospěšných látek. Jedním z nejklasičtějších jídel, které z něj můžete připravit, je polévka. Vyzkoušejte ji podle receptu Štěpánky Kutišové, odborné garantky pořadu Přírodní lékárna.
Ingredience
- 350 gramů mraženého hrášku
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 450 mililitrů kuřecího vývaru
- sůl, pepř
V rendlíku na oleji lehce osmahněte cibuli (asi tři minuty), poté přidejte česnek a smažte další minutu. Přilijte kuřecí vývar a vše přiveďte k varu.
Přidejte hrášek a nechte dvě minuty povařit. Poté hrášek rozmačkejte nebo rozmixujte, osolte, opepřete a podávejte.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.