Meruňkový sorbet

Meruňky jsou jedním z nejbohatších přírodních zdrojů vitaminu A a beta-karotenu. V létě můžete toto ovoce využít třeba na přípravu osvěžující a přitom zdravé zmrzliny. O recept na meruňkový sorbet se podělila Štěpánka Kutišová, odborná garantka pořadu Přírodní lékárna.

Ingredience
  • 800 gramů zralých meruněk
  • 100 mililitrů čerstvé pomerančové šťávy
  • citrónová šťáva
  • špetka soli
  • lístky máty nebo meduňky na ozdobení

Meruňky omyjte a vypeckujte. Nakrájejte je na malé kousky a nechte zmrznout.

Zmrzlé ovoce rozmixujte s pomerančovým džusem a případně, s ohledem na kyselost džusu, mírně přislaďte medem nebo kokosovým cukrem.

Zakápněte citrónem. Hotový sorbet podávejte ozdobený lístky čerstvé máty nebo meduňky.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.

František Novotný, moderátor

setkani_2100x1400.jpg

Setkání s Karlem Čapkem

Koupit

Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.