Skořicový čaj
Skořice patří mezi nejsilnější antioxidanty, skvěle poslouží mimo jiné k posílení organismu. Proto bychom měli šálek kávy alespoň občas vyměnit za skořicový čaj. Jak ho připravit, poradila Štěpánka Kutišová, odborná garantka pořadu Přírodní lékárna.
- 3 lžičky mleté skořice
- půl lžíce jedlé sody
- 1 litr vroucí vody
Tři plné čajové lžičky rozemleté skořice rozmíchejte s půl lžící jedlé sody v litrové konvici. Zalijte vařící vodou a nechte stát, dokud voda nevychladne.
Roztok přeceďte, zbavte sedliny a přikryjte pokličkou. Dejte chladit do lednice.
Pijte po jednom čtvrtlitrovém hrnečku čtyřikrát denně. Po dvou až třech týdnech dávku můžete snížit na jeden až dva šálky denně.
Účinně funguje i celá skořice vyvařená ve vodě.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.