Chutná růžičková kapusta

Zdravou přílohou, která pomůže chránit náš oběhový a kardiovaskulární systém, je růžičková kapusta. Zkuste si ji připravit podle receptu výživové poradkyně Štěpánky Kutišové, odborné garantky pořadu Přírodní lékárna.

Suroviny:
balení růžičkové kapusty pokrájené na poloviny
1 nasekaná cibule
2 lžíce ghí
sůl, pepř
případně 2 lžíce parmezánu na dochucení

Napařujeme růžičky kapusty 2 až 3 minuty, aby zůstaly stále zelené a křehké. Cibuli osmahneme na lžíci přepuštěného másla, dokud nezesklovatí. Přidáme růžičky kapusty a zbylé ghí.

Přidáme sůl a pepř k dochucení a vaříme při střední teplotě, dokud růžičky mírně nezhnědnou. Odstavíme z plotny a servírujeme.

Dochutit můžeme parmezánem, případně alternativními náhražkami (například rozmixované suché kvasnice s česnekem, solí a praženými ořechy).

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.