Polévka s čínským jamem

Mnohé léčivé schopnosti má divoký čínský jam, mimo jiné upravuje hormonální nerovnováhu a působí jako antidepresivum. Jak ho ale využít v kuchyni? O svůj recept se podělila výživová poradkyně Štěpánka Kutišová v pořadu Přírodní lékárna.

Suroviny:
1 šálek rozemletého jamu čínského
1 nakrájený sladký brambor (batát)
1 šálek prosa na noc namočeného
1 šálek rozemletých mandlí

Všechny přísady vložíme do hrnce. Přidáme šest šálků vody a vaříme po dobu 30 minut na mírném ohni.

Dochutíme špetkou soli a pepře a konzumujeme nejlépe na lačný žaludek.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.