Fazolový dip se sušenými rajčaty
Fazole dodávají lidskému tělu nenahraditelné bílkoviny. Využívejte je proto v kuchyni co nejčastěji, můžete zkusit třeba jednoduchý fazolový dip. Svůj recept prozradila Štěpánka Kutišová, výživová poradkyně a odborná garantka pořadu Přírodní lékárna.
Ingredience
- 1 konzerva červených fazolí
- 4 v oleji naložená sušená rajčata
- 2 lžíce olivového oleje (můžete použít i olej ze sušených rajčat)
- čerstvá bazalka
- šťáva z 1 citronu
- sůl, pepř
Fazole rozmixujeme se sušenými rajčaty, olejem, hrstí čerstvé bazalky a citronovou šťávou na hladkou pastu.
Podle chuti osolíme, opepříme a případně okyselíme. Dochutit můžeme chilli papričkou nebo česnekem.
Doporučujeme podávát se zeleninou (řapíkatý celer, mrkev, paprika, okurka, cherry rajčátka).
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka