Makrela pečená se zeleninou

Makrela je bohatá na zdravé tuky a bílkoviny, které udržují pocit sytosti a napomáhají úbytku váhy. Pokrmy z této ryby by tak na našem stole neměly chybět. Zkuste třeba pečenou makrelu podle receptu výživové poradkyně Štěpánky Kutišové.

Ingredience
  • 2 až 4 makrely
  • 2 papriky (červená a žlutá)
  • 4 zralá střední rajčata
  • 6 kusů cibule šalotky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • oregano
  • mletý černý pepř
  • sůl

Papriky omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostky. Šalotky oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. 

Makrely vypláchneme a osušíme. Uvnitř a na povrchu je osolíme a opepříme a naskládáme je na plech vytřený olejem.

Vedle makrel naskládáme připravenou zeleninu, kterou také osolíme a opepříme. 

Vše vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme asi 15 až 20 minut (podle velikosti makrel).

    Mohlo by vás zajímat