Makrela pečená se zeleninou

Pečené makrely

Makrela je bohatá na zdravé tuky a bílkoviny, které udržují pocit sytosti a napomáhají úbytku váhy. Pokrmy z ní by tak na našem stole neměly chybět.

Suroviny:
2 až 4 makrely
2 papriky (červená a žlutá)
4 zralá střední rajčata
6 kusů cibule šalotky
2 lžíce olivového oleje
oregano
mletý černý pepř
sůl 

Papriky omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostky. Šalotky oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. 

Makrely vypláchneme a osušíme. Uvnitř a na povrchu je osolíme a opepříme a naskládáme je na plech vytřený olejem. Vedle makrel naskládáme připravenou zeleninu, kterou také osolíme a opepříme. 

Vše vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 15 až 20 minut (podle velikosti makrel).