Květák na indický způsob

Květák je zelenina oblíbená při redukci hmotnosti pro svůj vysoce sytící efekt, velké množství vlákniny i snadnou přípravu. Můžete ho třeba zapéct na indický způsob podle receptu výživové poradkyně Štěpánky Kutišové.

Suroviny:
1 květák rozebraný na růžičky
1 lžíce olivového oleje
1 nakrájená cibule
1 nakrájený stroužek česneku
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička mletého koriandru
1 lžička kurkumy
2 lžíce vody

Na oleji opečeme cibuli, přidáme česnek, koření, květák a podlijeme. Za občasného míchání dusíme pod pokličkou, dokud květák nezměkne.

Podáváme jako přílohu.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.