Květák na indický způsob

Květák je zelenina oblíbená při redukci hmotnosti pro svůj vysoce sytící efekt, velké množství vlákniny i snadnou přípravu. Můžete ho třeba zapéct na indický způsob podle receptu výživové poradkyně Štěpánky Kutišové.

Suroviny:
1 květák rozebraný na růžičky
1 lžíce olivového oleje
1 nakrájená cibule
1 nakrájený stroužek česneku
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička mletého koriandru
1 lžička kurkumy
2 lžíce vody

Na oleji opečeme cibuli, přidáme česnek, koření, květák a podlijeme. Za občasného míchání dusíme pod pokličkou, dokud květák nezměkne.

Podáváme jako přílohu.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

    Václav Žmolík, moderátor

    tajuplny_ostrov.jpg

    Tajuplný ostrov

    Koupit

    Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.