Houbový nákyp s květákem

Houbových receptů existuje celá řada. Zkoušeli jste ale už kombinaci hub a květáku? Věřte, že je to moc dobré.

Podušené houby rozsekejte ve strojku nebo semelte. Okořeňte trochou mletého kmínu a muškátového květu. Přidejte na másle osmaženou strouhanku, vejce, trochu prášku do pečiva a krátce povařený květák rozebraný a rozkrájený na malé růžičky.

Vše zamíchejte a dejte do formy nebo formiček péci. Nezapomeňte předem vymastit a vysypat strouhankou nebo hrubou moukou. Pečte asi při 180 stupních podle velikosti forem 30 minut.

S omáčkou uvařenou z taveného sýra to je lahůdka první kategorie.

Související

  • Houbové knedlíky

    Stejně jako se připravují žemlové knedlíky se špekem nebo bylinkami, můžete uvařit i báječné houbové knedlíky. Recept prozradil v pořadu Kuchařské čarování Petr Stupka.

  • Tomatový a houbový kuskus

    Kuskus si získává stále větší oblibu i v naší kuchyni. Jeho příprava je rychlá a jednoduchá. Dva tipy, jak si na něm pochutnat, nabídl v Kuchařském čarování Petr Stupka.

  • Co uvařit z hub? Jihočeský hubník, hřibový nákyp, koláč i placky

    Houby patří k létu. Vedle výživových hodnot je třeba ocenit jejich aroma a chuť. Každý druh nabízí svébytné odstíny, a tak lze připravit mnoho variací na jeden recept.