Koláč s hroznovým vínem
Vinné hrozny mohou pomoci při různých zažívacích potížích, obsahují vitaminy a další prospěšné látky. Nemusíte je jíst jenom samotné, hodí se třeba na zdravý koláč podle receptu výživové poradkyně Štěpánky Kutišové.
Ingredience
- 150 gramů hroznového vína
- 120 gramů směsi bezlepkových muk (např. celozrnná pohanková, ovesná a amarantová)
- 100 gramů změklého másla
- 2 vejce
- 2 lžíce kokosového cukru
- 1 lžíce tekuté stévie
- 250 gramů měkkého tvarohu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžíce sekaných mandlí
Z bílků připravíme tuhý sníh.
Žloutky utřeme s cukrem, stévií a tukem do pěny. Vmícháme tvaroh, vanilkový extrakt, mouku s kypřidlem a tuhý sníh.
Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané kulaté formy na koláče s vyšším okrajem a poklademe kuličkami omytého a osušeného vína, posypeme mandlemi.
Pečeme v předehřáté troubě při 170 stupních asi 40 minut.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka