Kaštany v čokoládě

Jedlé kaštany, které se pyšní skvělou chutí, pikantní vůní a velkou léčivou silou, můžete sehnat i v českých supermarketech. Využívají mimo jiné při přípravě dezertů a zákusků. Zkuste kaštany v čokoládě podle receptu výživové poradkyně Štěpánky Kutišové.

Ingredience
  • 500 gramů uvařených jedlých kaštanů
  • med, nebo javorový sirup
  • hořká čokoláda

Uvařené kaštany prolisujeme a smícháme s menším množstvím medu, nebo javorového sirupu.

Vytvoříme hustou hmotu a uděláme z ní váleček, který nakrájíme na stejnoměrné kousky. Potom tvoříme kuličky zašpičatělé do tvaru kaštanu.

Napichujeme je na špejle a namáčíme do rozpuštěné hořké čokolády. Polevu necháme zaschnout na roštu nebo obráceném cedníku.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.