Kaštany v čokoládě
Jedlé kaštany, které se pyšní skvělou chutí, pikantní vůní a velkou léčivou silou, můžete sehnat i v českých supermarketech. Využívají mimo jiné při přípravě dezertů a zákusků. Zkuste kaštany v čokoládě podle receptu výživové poradkyně Štěpánky Kutišové.
- 500 gramů uvařených jedlých kaštanů
- med, nebo javorový sirup
- hořká čokoláda
Uvařené kaštany prolisujeme a smícháme s menším množstvím medu, nebo javorového sirupu.
Vytvoříme hustou hmotu a uděláme z ní váleček, který nakrájíme na stejnoměrné kousky. Potom tvoříme kuličky zašpičatělé do tvaru kaštanu.
Napichujeme je na špejle a namáčíme do rozpuštěné hořké čokolády. Polevu necháme zaschnout na roštu nebo obráceném cedníku.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.