Kaštany v čokoládě

Jedlé kaštany, které se pyšní skvělou chutí, pikantní vůní a velkou léčivou silou, můžete sehnat i v českých supermarketech. Využívají mimo jiné při přípravě dezertů a zákusků. Zkuste kaštany v čokoládě podle receptu výživové poradkyně Štěpánky Kutišové.

Ingredience
  • 500 gramů uvařených jedlých kaštanů
  • med, nebo javorový sirup
  • hořká čokoláda

Uvařené kaštany prolisujeme a smícháme s menším množstvím medu, nebo javorového sirupu.

Vytvoříme hustou hmotu a uděláme z ní váleček, který nakrájíme na stejnoměrné kousky. Potom tvoříme kuličky zašpičatělé do tvaru kaštanu.

Napichujeme je na špejle a namáčíme do rozpuštěné hořké čokolády. Polevu necháme zaschnout na roštu nebo obráceném cedníku.

Související

  • Rozpečené medové fíky

    Fíky patří mezi nejstarší léčebné plody Orientu. Doporučovali je již egyptští léčitelé 1500 let před naším letopočtem. Chutnají čerstvé, ale můžete je třeba také rozpéct.

  • Čokoládová bábovka z červené řepy

    Zdravý dezert, na kterém si mohou pochutnat i diabetici. To je bábovka podle receptu výživové poradkyně Štěpánky Kutišové. Do těsta přidává červenou řepu a sladí stévií.

  • Amarantové lívance s ovocem

    Nejvíc bílkovin ze všech obilovin a také mnoho vlákniny obsahuje amarant. Je vhodné tedy mouku z této plodiny využít při pečení. Hodí se třeba na přípravu lívanců.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.