Kaki špíz s tofu
Sytě oranžové kaki se v našich obchodech objevuje vždy v předvánočním období. Obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek. Využít ho můžete třeba na vegetariánský špíz. Recept nabízí výživová poradkyně Štěpánka Kutišová.
- 1 kaki
- 125 gramů tofu
- 50 gramů červené papriky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 2 lžičky sezamových semínek
- sůl
- 20 mililitrů sójové omáčky
Na špejli napichujeme střídavě kousky kaki, tofu a papriky. Špízy namočíme v sezamovém oleji a dáme péct, průběžně otáčíme.
Hotové špízy osolíme a posypeme sezamem. Podáváme se sójovou omáčkou.
Související
-
Zapékaná brokolice
Brokolice zvyšuje imunitu, podporuje srdce a cévy, brání poškození lidského plodu i mozku. Lehké zdravé jídlo připravíte, když ji zapečete s bramborami, tvarohem a vejci.
-
Pečená dýně jako příloha
Dýně prospívá trávení, doporučuje se i při různých chorobách. Můžete ozvláštnit svůj jídelníček a připravit z ní chutnou přílohu. Recept je velmi jednoduchý.
-
Zapečený lilek se zeleninou a žampiony
Lilek je zdravá zelenina, která se hodí do mnoha jídel. Jednou z nejjednodušších úprav je zapékání. Recept na chutný bezmasý pokrm má výživová poradkyně Štěpánka Kutišová.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.