Kaki špíz s tofu

Sytě oranžové kaki se v našich obchodech objevuje vždy v předvánočním období. Obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek. Využít ho můžete třeba na vegetariánský špíz. Recept nabízí výživová poradkyně Štěpánka Kutišová.

Ingredience
  • 1 kaki
  • 125 gramů tofu
  • 50 gramů červené papriky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžičky sezamových semínek
  • sůl
  • 20 mililitrů sójové omáčky

Na špejli napichujeme střídavě kousky kaki, tofu a papriky. Špízy namočíme v sezamovém oleji a dáme péct, průběžně otáčíme.

Hotové špízy osolíme a posypeme sezamem. Podáváme se sójovou omáčkou.

Související

  • Zapékaná brokolice

    Brokolice zvyšuje imunitu, podporuje srdce a cévy, brání poškození lidského plodu i mozku. Lehké zdravé jídlo připravíte, když ji zapečete s bramborami, tvarohem a vejci.

  • Pečená dýně jako příloha

    Dýně prospívá trávení, doporučuje se i při různých chorobách. Můžete ozvláštnit svůj jídelníček a připravit z ní chutnou přílohu. Recept je velmi jednoduchý.

  • Zapečený lilek se zeleninou a žampiony

    Lilek je zdravá zelenina, která se hodí do mnoha jídel. Jednou z nejjednodušších úprav je zapékání. Recept na chutný bezmasý pokrm má výživová poradkyně Štěpánka Kutišová.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.