Hráškový krém
Hrách obsahuje hodně bílkovin a dalších zdraví prospěšných látek. Jedním z nejklasičtějších jídel, které z něj můžete připravit, je polévka. Vyzkoušejte ji podle receptu Štěpánky Kutišové, odborné garantky pořadu Přírodní lékárna.
Ingredience
- 350 gramů mraženého hrášku
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 450 mililitrů kuřecího vývaru
- sůl, pepř
V rendlíku na oleji lehce osmahněte cibuli (asi tři minuty), poté přidejte česnek a smažte další minutu. Přilijte kuřecí vývar a vše přiveďte k varu.
Přidejte hrášek a nechte dvě minuty povařit. Poté hrášek rozmačkejte nebo rozmixujte, osolte, opepřete a podávejte.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.