Domácí čokoláda
Čokoláda rozšiřuje cévy a snižuje krevní tlak. Působí jako antioxidant, podporuje bdělost mozku, dodá silnou energetickou vzpruhu a posílí koncentraci.
Vlastní příprava čokoládových pochoutek se vyplatí, protože máme jistotu, že tyto účinné přírodní látky nezkazíme nešetrnou úpravou a přidáním nadbytečného množství cukru.
Suroviny:
50 gramů kakaového másla
2 polévkové lžíce kakaového prášku
1-2 polévkové lžíce kokosového cukru
Do kastrůlku dáme kakaové máslo a na mírném plameni začneme rozpouštět (nejlépe ve vodní lázni). Přidáme kakaový prášek a mírně dosladíme.
Tekutou směs nalijeme do formiček (například silikonových srdíček nebo mořských plodů) a dáme do mrazničky na hodinu ztuhnout. Z formiček uvolníme a uchováme v chladničce.
Na obměnu chutí pralinek můžete přidat některé z těchto ingrediencí: 2 lžíce posekaných mandlí nebo pražených lískových ořechů, 1 lžíce chia semínek, 1 lžička vanilky, 1 lžíce kokosových vloček, ¼ lžičky chilli, ¼ lžičky muškátového oříšku, ¼ až ½ lžičky himálajské soli, 1 lžíce karobu, 2 lžíce drcených kakaových bobů.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka