Domácí čokoláda

Čokoláda rozšiřuje cévy a snižuje krevní tlak. Působí jako antioxidant, podporuje bdělost mozku, dodá silnou energetickou vzpruhu a posílí koncentraci.

Vlastní příprava čokoládových pochoutek se vyplatí, protože máme jistotu, že tyto účinné přírodní látky nezkazíme nešetrnou úpravou a přidáním nadbytečného množství cukru.

Suroviny:
50 gramů kakaového másla
2 polévkové lžíce kakaového prášku
1-2 polévkové lžíce kokosového cukru

Do kastrůlku dáme kakaové máslo a na mírném plameni začneme rozpouštět (nejlépe ve vodní lázni). Přidáme kakaový prášek a mírně dosladíme.

Tekutou směs nalijeme do formiček (například silikonových srdíček nebo mořských plodů) a dáme do mrazničky na hodinu ztuhnout. Z formiček uvolníme a uchováme v chladničce.

Na obměnu chutí pralinek můžete přidat některé z těchto ingrediencí: 2 lžíce posekaných mandlí nebo pražených lískových ořechů, 1 lžíce chia semínek, 1 lžička vanilky, 1 lžíce kokosových vloček, ¼ lžičky chilli, ¼ lžičky muškátového oříšku, ¼ až ½ lžičky himálajské soli, 1 lžíce karobu, 2 lžíce drcených kakaových bobů.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.