Cibulová polévka

Cibule patří do rodiny přírodních antibiotik, může být skvělým pomocníkem v době viróz. Připravte si třeba jednoduchou polévku podle receptu výživové poradkyně Štěpánky Kutišové.

Ingredience
  • 300 gramů cibule
  • 50 gramů másla
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • grahamový rohlík, nebo celozrnná bageta

Cibuli oloupeme, posekáme nadrobno a osmahneme dozlatova na másle.

Přidáme zeleninový vývar a necháme vařit asi 1 minutu.

Naplníme do polévkových misek a podáváme s grahamovým pečivem, bagetou, případně krutony.

Související

  • Krémová kedlubnová polévka

    Kedlubny jsou mimořádné nízkoenergetické, zároveň tělu dodají řadu vitamínů. Proto se vyplatí tuto zeleninu využít v kuchyni. Můžete připravit třeba krémovou polévku.

  • Polévka z černých fazolí s limetkou a římským kmínem

    V tradiční medicíně se římský kmín užívá k regulaci zažívání, má i antibakteriální účinky. Pokud ho chcete využít při vaření, hodí se třeba do polévek. Zkuste fazolovou.

  • Polévka z červené čočky

    Čočka má ze všech luštěnin nejvíce vlákniny a obsahuje mnoho komplexních sacharidů, které sytí na dlouhou dobu. Sáhněte třeba po červené čočce a uvařte lahodnou polévku.