Chřest zapečený se šunkou a sýrem
Chřest obsahuje mnoho prospěšných látek, které prokazatelně prospívají zdraví. V kuchyni se často vaří nebo zapéká. Zkuste variantu se šunkou a sýrem podle receptu Štěpánky Kutišové, odborné garantky pořadu Přírodní lékárna.
Suroviny:
12 velkých bílých výhonků chřestu, krátce povařených
6 plátků šunky
100 gramů strouhaného nebo plátkového sýra
1 lžíce másla
sůl
Šunku podélně rozkrojíme na dlouhé tenké proužky. Každý výhonek chřestu jedním proužkem omotáme v dolní části. Pekáček vytřeme máslem a naskládáme do něj připravený chřest.
Posypeme strouhaným sýrem nebo poklademe plátky sýra tak, aby špičky zůstaly nepřikryté. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů. Zapékáme jen krátce do rozpuštění sýra a prohřátí chřestu, asi 5 až 7 minut.
Podáváme jako přílohu nebo jako samostatné lehké jídlo.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka