Krémová chřestová polévka
Nevyhazujte odřezky z chřestu. Můžete z nich připravit chutnou polévku. O svůj recept se podělil kulinář Petr Stupka v pořadu Kuchařské čarování.
Všechny odřezky, okrojky i skrojky a oškrabky vzniklé při opracování chřestu se nechávají a pak vaří v polévce, doslova vyvaří s trochou cibule.
Ideální je použít odvar vzniklý při vaření chřestu, aby se vše využilo.
Pak vše vyvařené prolisujeme přes síto, lehce zahustíme máslovou jíškou a zjemníme smetanou. Přidáme muškátový květ a oříšek.
Nakonec do jemné polévky vložíme trochu na válečky nebo plátky nakrájeného chřestu a krátce ho povaříme, aby jen lehce změknul. Podáváme s kostičkami žemliček opečených na másle.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


Tajný deník čínské císařovny
Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.