Králík s bylinkami v alobalu

Králičí maso je málo tučné a obsahuje nejméně cholesterolu v porovnání s ostatními běžnými druhy masa. Jeho příprava navíc může být velmi jednoduchá. Vyzkoušejte recept Štěpánky Kutišové, odborné garantky pořadu Přírodní lékárna.

Ingredience
  • 1 králík
  • čerstvé nebo sušené bylinky, např. tymián, rozmarýn, medvědí česnek
  • česnek
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Králíka omyjeme. Osušíme papírovou utěrkou a potřeme drceným česnekem. Posolíme, opepříme, lehce pokapeme olivovým olejem a na králíka zároveň nasypeme a lehce přimáčkneme hrst sekaných bylinek nebo asi 2 lžíce sušených.

Pečlivě zabalíme do alobalu, aby neunikala vypékaná šťáva, vložíme do trouby a pečeme do měkka asi jeden a půl hodiny při 180 stupních.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.