Králík s bylinkami v alobalu
Králičí maso je málo tučné a obsahuje nejméně cholesterolu v porovnání s ostatními běžnými druhy masa. Jeho příprava navíc může být velmi jednoduchá. Vyzkoušejte recept Štěpánky Kutišové, odborné garantky pořadu Přírodní lékárna.
Ingredience
- 1 králík
- čerstvé nebo sušené bylinky, např. tymián, rozmarýn, medvědí česnek
- česnek
- olivový olej
- sůl, pepř
Králíka omyjeme. Osušíme papírovou utěrkou a potřeme drceným česnekem. Posolíme, opepříme, lehce pokapeme olivovým olejem a na králíka zároveň nasypeme a lehce přimáčkneme hrst sekaných bylinek nebo asi 2 lžíce sušených.
Pečlivě zabalíme do alobalu, aby neunikala vypékaná šťáva, vložíme do trouby a pečeme do měkka asi jeden a půl hodiny při 180 stupních.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.