Kuřecí jáhlové rizoto

Mezi velice výživné suroviny patří jáhly. Jsou bezlepkové a obsahují mnoho zdraví prospěšných látek. Pokrmy z nich jsou proto vhodné pro rekonvalescenty, studující, pracující, stresované a vyčerpané jedince. Přemýšlíte, co z jáhel uvařit? Zkuste třeba jednoduché rizoto.

Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme proprané jáhly a vše krátce opražíme. Potom zalijeme horkou vodou v poměru 1:2 (jáhly:voda), osolíme a vaříme do měkka. Hotové jáhly by měly být sypké.

Mezitím na oleji osmažíme kuřecí prsíčka nakrájená na tenké nudličky, přidáme nakrájené papriky, rajčata, zalijeme trochou vody, osolíme a krátce dusíme, až se vypaří přebytečná voda. Nakonec vmícháme jáhly, dochutíme majoránkou, pepřem a čerstvou pažitkou.

Rizoto podáváme se zeleninovým salátem, případně dochutíme malým množstvím parmazánu. Vyzkoušet můžeme i verzi s kari a kurkumou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.