Sváteční losos s citrony a pomeranči
Citrony jsou proslavené obsahem vitaminu C, ale tělu dodají i další prospěšné látky. Nebojte se je tedy maximálně využívat v kuchyni. Jeden ze svých receptů prozradila Štěpánka Kutišová v pořadu Přírodní lékárna.
Suroviny:
4 filety z lososa
200 mililitrů vody
3 citrony
2 pomeranče (nejlépe bio, stejně jako citrony)
mořská sůl, pepř
1 chilli paprička
smetana na vaření nebo kokosové mléko
Do misky nalijeme vodu, přidáme do ní kůru z půlky pomeranče a jednoho citronu, šťávu z jednoho pomeranče a dvou citronů a lososa do marinády alespoň na hodinu naložíme.
Filety vyndáme z marinády, dáme do pekáčku, posypeme hrubou mořskou solí, pepřem a nasekanou chilli papričkou. Všechny kousky obložíme plátky zbylých citrusů, podlijeme smetanou nebo kokosovým mlékem a dáme péct kůží dolů na 180 stupňů na 30 minut.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.