Králík s bylinkami v alobalu
Králičí maso je málo tučné a obsahuje nejméně cholesterolu v porovnání s ostatními běžnými druhy masa. Jeho příprava navíc může být velmi jednoduchá. Vyzkoušejte recept Štěpánky Kutišové, odborné garantky pořadu Přírodní lékárna.
- 1 králík
- čerstvé nebo sušené bylinky, např. tymián, rozmarýn, medvědí česnek
- česnek
- olivový olej
- sůl, pepř
Králíka omyjeme. Osušíme papírovou utěrkou a potřeme drceným česnekem. Posolíme, opepříme, lehce pokapeme olivovým olejem a na králíka zároveň nasypeme a lehce přimáčkneme hrst sekaných bylinek nebo asi 2 lžíce sušených.
Pečlivě zabalíme do alobalu, aby neunikala vypékaná šťáva, vložíme do trouby a pečeme do měkka asi jeden a půl hodiny při 180 stupních.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.