Rybízový koláč z kyšky
Vláčný a zároveň velmi vydatný je koláč z kyšky, nebo podmáslí podle receptu kulináře Petra Stupky. Lehkou kyselost mu propůjčuje rybíz, takže se recept hodí na léto, ale můžete použít i mražené ovoce.
Ingredience
- 250 gramů jemných ovesných vloček
- 450 gramů podmáslí, nebo kyšky
- 3 větší vejce
- 180 gramů cukru krupice
- 100 gramů másla
- 300 gramů polohrubé mouky
- sůl
- lžička mleté skořice
- sáček prášku do pečiva
- 400 až 500 gramů rybízu
Ovesné vločky promíchejte s podmáslím, nebo kyškou a nechte nabobtnat.
Vejce, cukr a máslo šlehejte do pěny. Poté přimíchejte špetku soli, namočené vločky, skořici a mouku promíchanou s kypřicím práškem.
Hutné těsto rozetřete na plech, nebo do formy. Posypte rybízem.
Pečte v troubě vyhřáté na 170 stupňů asi 40 minut.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka