Mramorová bublanina

Bublanina patří mezi klasické dezerty české kuchyně. Pokud ji chcete trochu ozvláštnit, zkuste recept na dvoubarevnou bublaninu s ovocem autora pořadu Kuchařské čarování Petra Stupky.

Ingredience
  • 200 mililitrů smetany
  • 60 gramů másla
  • 3 vejce
  • 250 gramů polohrubé mouky
  • 150 gramů cukru
  • 3 lžíce kakaa
  • prášek do pečiva
  • sůl
  • 300 gramů višní, nebo jiného ovoce

Rozehřáté máslo šlehejte s vejci, cukrem a špetkou soli do pěny. Potom přilijte smetanu a postupně zapracujte mouku smísenou s práškem do pečiva.

Do pekáče s pečicím papírem, nebo klasicky vysypaného, vlijte dvě třetiny těsta. Ve zbytku těsta rozmíchejte kakao a nepravidelně ho nalijte přes těsto bílé.

Nakonec ovoce promíchejte s moukou a rovnoměrně rozložte po povrchu těsta.

Pečte v předehřáté troubě při 180 stupních asi 30 minut.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.