Mramorová bublanina
Bublanina patří mezi klasické dezerty české kuchyně. Pokud ji chcete trochu ozvláštnit, zkuste recept na dvoubarevnou bublaninu s ovocem autora pořadu Kuchařské čarování Petra Stupky.
- 200 mililitrů smetany
- 60 gramů másla
- 3 vejce
- 250 gramů polohrubé mouky
- 150 gramů cukru
- 3 lžíce kakaa
- prášek do pečiva
- sůl
- 300 gramů višní, nebo jiného ovoce
Rozehřáté máslo šlehejte s vejci, cukrem a špetkou soli do pěny. Potom přilijte smetanu a postupně zapracujte mouku smísenou s práškem do pečiva.
Do pekáče s pečicím papírem, nebo klasicky vysypaného, vlijte dvě třetiny těsta. Ve zbytku těsta rozmíchejte kakao a nepravidelně ho nalijte přes těsto bílé.
Nakonec ovoce promíchejte s moukou a rovnoměrně rozložte po povrchu těsta.
Pečte v předehřáté troubě při 180 stupních asi 30 minut.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.