Krémová chřestová polévka

Nevyhazujte odřezky z chřestu. Můžete z nich připravit chutnou polévku. O svůj recept se podělil kulinář Petr Stupka, autor pořadu Kuchařské čarování.

Ingredience
  • odřezky z chřestu
  • vývar
  • cibule
  • jíška
  • smetana
  • muškátový květ a oříšek

Všechny odřezky, okrojky i skrojky a oškrabky vzniklé při opracování chřestu se nechávají a pak vaří v polévce, doslova vyvaří s trochou cibule.

Ideální je použít odvar vzniklý při vaření chřestu, aby se vše využilo.

Pak vše vyvařené prolisujeme přes síto, lehce zahustíme máslovou jíškou a zjemníme smetanou. Přidáme muškátový květ a oříšek.

Nakonec do jemné polévky vložíme trochu na válečky (nebo plátky) nakrájeného chřestu a krátce povaříme, aby jen lehce změknul.

Podáváme s kostičkami žemliček opečených na másle.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.