Bramborka s mákem
Na dosud neznámé a přitom vynikající jídlo narazil před nedávnem kuchař Petr Stupka. Bramborka jej natolik zaujala, že si od maminky svého kamaráda vyžádal recept pro Kuchařské čarování. Vyzkoušejte i vy pečený plát bramborového těsta chuti jemného bramboráku posypaný mákem.
- 10 velkých brambor
- 2 vejce
- 1 hlavička česneku
- 250 mililitrů mléka
- půl kostky droždí
- majoránka, sůl
- polohrubá mouka na zahuštění
- mák
Polovinu brambor předem uvaříme a i se syrovými bramborami nastrouháme. Přidáme prolisovaný česnek, vejce, majoránku a sůl.
Zvlášť v mléce z droždí připravíme kvásek a poté jej vmícháme do bramborové hmoty. Podle potřeby zahustíme moukou.
Pekáč vymažeme máslem, nebo sádlem a vysypeme mákem. Do pekáče dáme těsto a ještě jej zasypeme mákem.
Pečeme na 180 stupňů 20 až 25 minut.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.