Kynuté angreštové koláče
Angrešt patří mezi zdraví prospěšné ovoce. Mimo jiné zbavuje odpadních látek, působí močopudně, posiluje cévy a vazivové tkáně, podporuje růst vlasů a tvorbu zdravé kůže. Využít ho můžete třeba do koláčů, o svůj recept se podělila výživová poradkyně Štěpánka Kutišová.
Suroviny na 10 kusů:
125 mililitrů rostlinného mléka
1 lžička kokosového cukru
½ kostky droždí
2 lžíce ořechového oleje
250 až 300 gramů celozrnné špaldové mouky
špetka soli
čerstvý angrešt na náplň
Drobenka:
50 gramů celozrnné špaldové mouky
2 lžíce kokosového cukru
2 lžíce ořechového oleje
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Začneme přípravou kvásku. Nadrobíme droždí do misky, zasypeme cukrem, zalijeme částí teplého mléka a pomocí vidličky zapracujeme a necháme vzejít na teplém místě.
V míse smícháme špaldovou mouku se špetkou soli, olejem, zbytkem mléka a kváskem. Vypracujeme těsto, které promneme ještě pomocí rukou. Necháme alespoň hodinu kynout.
Mezitím omyjeme angrešt a zbavíme jej stopek. Na drobenku rukama zpracujeme špaldovou mouku s kokosovým cukrem a ořechovým olejem.
Vykynuté těsto rozdělíme na 10 kousků, vytvarujeme koláčky, naplníme angreštem, posypeme drobenkou. Okraje potřeme rostlinným mlékem a dáme péct zhruba na 20 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Anglický humor, který léčí! A nestárne...
Vladimír Kroc, moderátor


Doktor v domě
Populární humoristická kniha ze života mediků, lékařů a jejich pacientů. Čte Aleš Procházka, režie Vlado Rusko. Populární humoristická kniha ze života mediků, lékařů a jejich pacientů. Čte Aleš Procházka, režie Vlado Rusko. Populární humoristická kniha ze života mediků, lékařů a jejich pacientů. Čte Aleš Procházka, režie Vlado Rusko. Populární humoristická kniha ze života mediků, lékařů a jejich pacientů. Čte Aleš Procházka, režie Vlado Rusko