Houbová omáčka se sýrem a pórkem

Pokud se z lesa vrátíte s košíkem plným hub, nebo máte jiný zdroj, zkuste připravit jednoduchou omáčku. Kulinář Petr Stupka nabízí svůj recept na jídlo, do kterého patří také pórek a sýr.

Ingredience
  • směs čerstvých hub
  • máslo
  • drcený kmín
  • sůl
  • pórek
  • strouhaný, nebo tavený sýr
  • mléko, nebo smetana

Nejprve udělejte smaženici z drobně pokrájených hub – na másle ve vlastní šťávě s trochou soli a drceného kmínu.

Když se vysmahne šťáva z hub, přidejte smetanu, nebo mléko a jemně nakrájený pórek. Nechte ho krátce podusit, aby změknul.

Nakonec vše zahustěte strouhaným sýrem. Hodí se parmazán, gouda, ale třeba i domácí smetanový taveňák.

Související

  • Co uvařit z hub? Jihočeský hubník, hřibový nákyp, koláč i placky

    Houby patří k létu. Vedle výživových hodnot je třeba ocenit jejich aroma a chuť. Každý druh nabízí svébytné odstíny, a tak lze připravit mnoho variací na jeden recept.

  • Bylinkové knedlíky

    Klasické české knedlíky jako přílohu zná každý. Chcete je trochu ozvláštnit? Zkuste přidat rostlinky a muškátový květ. Recept na bylinkové knedlíky nabízí Petr Stupka.

  • Sýrové biftečky

    Variace na oblíbený smažený sýr s možností mnoha proměn. To jsou sýrové biftečky, které rád připravuje kulinář Petr Stupka. Vyzkoušejte jeho recept.