Čokoládové brownie bez mouky s broskvemi

Brownies čokoláda kakao

Broskve obsahují mnoho látek, které chrání tělesné buňky a pozitivně působí na duševní pohodu člověka. Ovoce konzumujte čerstvé, ale také ho využijte do dezertů. O svůj recept se podělila Štěpánka Kutišová v pořadu Přírodní lékárna.

Suroviny:
80 gramů másla nebo kokosového oleje
80 gramů hořké čokolády
100 gramů mletých nebo rozmixovaných ořechů
3 bílky
2 žloutky
1-2 lžíce stévie
2 broskve
máslo nebo kokosový olej na vymazání
mleté ořechy na vysypání
strouhaný kokos nebo kousky čokolády na ozdobu.

Nejdříve si vymažeme formu tukem a vysypeme mletými ořechy nebo kokosem. Troubu předehřejeme na 180°C. Broskve umyjeme, vyjmeme pecku a nakrájíme na měsíčky.

Připravíme vodní lázeň, nad kterou rozpustíme máslo a čokoládu. Po rozpuštění odstavíme z tepla. Nameleme ořechy a k lehce vychladlé rozpuštěné čokoládě je přimícháme.

V jedné míse vyšleháme žloutky, přidáme sladidlo nebo kokosový cukr, vyšleháme do světlé pěny. V druhé míse ušleháme bílky do tuhého sněhu. Vyšlehané žloutky i bílky postupně vmícháme k čokoládové směsi.

Těsto vlijeme do připravené formy. Povrch pokryjeme měsíčky broskve, posypeme kokosem a případně kousky hořké čokolády. Pečeme přibližně 30 minut.