Piškotová roláda téměř bez mouky

O svůj osvědčený recept na sladký dezert z nadýchaného těsta se podělil kulinář Petr Stupka, autor oblíbeného rozhlasového Kuchařského čarování.

Předem si rozhřejte troubu na 180 stupňů. Budete potřebovat pět vajec. Do ušlehaného sněhu přijde zapracovat 100 gramů cukru krupice.

Potom postupně zlehka vmíchejte žloutky a nakonec dvě lžíce kakaa smíchané se dvěma lžícemi polohrubé mouky.

Hmotu rozetřete na alobalu a pečte krátce 4 až 5 minut při teplotě 180 stupňů. Alobal se používá, aby velmi jemný plát šel sejmout. Upečený plát na roládu nechte na alobalu vychladnout.

Pak ho potírejte ušlehanou šlehačkou, doplňte ovocem a následně stáčejte. Přitom stáhněte stříbřitý plát fólie.

Odebírat podcast

Související