Piškotová roláda téměř bez mouky

O svůj osvědčený recept na sladký dezert z nadýchaného těsta se podělil kulinář Petr Stupka, autor oblíbeného rozhlasového Kuchařského čarování.

Ingredience
  • 5 vajec
  • 100 gramů cukru krupice
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • šlehačka, ovoce, džem

Předem si rozhřejte troubu na 180 stupňů. Budete potřebovat pět vajec. Do ušlehaného sněhu přijde zapracovat 100 gramů cukru krupice.

Potom postupně zlehka vmíchejte žloutky a nakonec dvě lžíce kakaa smíchané se dvěma lžícemi polohrubé mouky.

Hmotu rozetřete na alobalu a pečte krátce 4 až 5 minut při teplotě 180 stupňů. Alobal se používá, aby velmi jemný plát šel sejmout. Upečený plát na roládu nechte na alobalu vychladnout.

Pak ho potírejte ušlehanou šlehačkou, doplňte ovocem a následně stáčejte. Přitom stáhněte stříbřitý plát fólie.

Související