Piškotová roláda téměř bez mouky

Piškotová roláda

O svůj osvědčený recept se podělil kulinář Petr Stupka v magazínu Kuchařské čarování

Předem si rozhřejte troubu na 180 stupňů. Budete potřebovat pět vajec. Do ušlehaného sněhu přijde zapracovat 100 gramů cukru krupice.

Potom postupně zlehka vmíchejte žloutky a nakonec dvě lžíce kakaa smíchané se dvěma lžícemi polohrubé mouky.

Hmotu rozetřete na alobalu a pečte krátce 4 až 5 minut při teplotě 180 stupňů. Alobal se používá, aby velmi jemný plát šel sejmout. Upečený plát na roládu nechte na alobalu vychladnout.

Pak ho potírejte ušlehanou šlehačkou, doplňte ovocem a následně stáčejte. Přitom stáhněte stříbřitý plát fólie.