Piškotová roláda téměř bez mouky
O svůj osvědčený recept na sladký dezert z nadýchaného těsta se podělil kulinář Petr Stupka, autor oblíbeného rozhlasového Kuchařského čarování.
- 5 vajec
- 100 gramů cukru krupice
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce polohrubé mouky
- šlehačka, ovoce, džem
Předem si rozhřejte troubu na 180 stupňů. Budete potřebovat pět vajec. Do ušlehaného sněhu přijde zapracovat 100 gramů cukru krupice.
Potom postupně zlehka vmíchejte žloutky a nakonec dvě lžíce kakaa smíchané se dvěma lžícemi polohrubé mouky.
Hmotu rozetřete na alobalu a pečte krátce 4 až 5 minut při teplotě 180 stupňů. Alobal se používá, aby velmi jemný plát šel sejmout. Upečený plát na roládu nechte na alobalu vychladnout.
Pak ho potírejte ušlehanou šlehačkou, doplňte ovocem a následně stáčejte. Přitom stáhněte stříbřitý plát fólie.
Související
-
Nejoblíbenější bábovka Petra Stupky
Štamprlička rumu a vaječného koňaku zpestřuje bábovku, kterou má nejraději kuchař Petr Stupka. Recept prozradil ve svém rozhlasovém pořadu Kuchařské čarování.
-
Zdravé míša řezy. Nikdo nepozná, že jsou z fazolí
Mlsání bez výčitek. Spoustu sladkostí je možné upéct ve zdravé variantě. Tyto míša řezy neobsahují mouku ani cukr, ale každý si pochutná.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.
Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu


Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET
Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser