Piškotová roláda téměř bez mouky
O svůj osvědčený recept na sladký dezert z nadýchaného těsta se podělil kulinář Petr Stupka, autor oblíbeného rozhlasového Kuchařského čarování.
- 5 vajec
- 100 gramů cukru krupice
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce polohrubé mouky
- šlehačka, ovoce, džem
Předem si rozhřejte troubu na 180 stupňů. Budete potřebovat pět vajec. Do ušlehaného sněhu přijde zapracovat 100 gramů cukru krupice.
Potom postupně zlehka vmíchejte žloutky a nakonec dvě lžíce kakaa smíchané se dvěma lžícemi polohrubé mouky.
Hmotu rozetřete na alobalu a pečte krátce 4 až 5 minut při teplotě 180 stupňů. Alobal se používá, aby velmi jemný plát šel sejmout. Upečený plát na roládu nechte na alobalu vychladnout.
Pak ho potírejte ušlehanou šlehačkou, doplňte ovocem a následně stáčejte. Přitom stáhněte stříbřitý plát fólie.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.