Zdravé míša řezy. Nikdo nepozná, že jsou z fazolí

Mlsání bez výčitek. Spoustu sladkostí je možné upéct ve zdravé variantě. Tyto míša řezy neobsahují mouku ani cukr, ale každý si pochutná.

Stejně jako klasické míša řezy se i jejich zdravá varianta skládá ze tří vrstev. Nejlepší je dezert nechat do druhého dne uležet v lednici.

Těsto

Suroviny:
1 plechovka červených fazolí
1 banán
3 vejce
3 lžíce kakaa
2 lžíce strouhaného kokosu
1/2 prášku do pečiva
sladidlo (med)

Fazole dobře propláchneme od nálevu a dáme do mísy. Přidáme ostatní suroviny a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Nalijeme na menší plech vyložený pečicím papírem, pečeme na 190°C asi 30 minut

Krém

Suroviny:
1 tvaroh
50 gramů hustého jogurtu (Skyr)
10 gramů kokosového oleje
sladidlo (například javorový sirup, med)

Vše společně rozmícháme a natřeme na upečené vychladlé těsto.

Poleva

100 gramů kvalitní čokolády rozpustíme ve vodní lázni, rozředíme trochou vody a nalijeme na tvarohovou vrstvu.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.