Americký koláč pouze z pěti ingrediencí

Pouhých sedmnáct minut zabere pečení jednoduchého amerického koláče. O recept na jeho přípravu se v pořadu Dámská jízda podělil kuchař Miroslav Dušek, který v minulosti vařil třem americkým prezidentům a nyní žije a pracuje v jižních Čechách.

Suroviny:
½ litru kondenzovaného mléka (klasické, ne karamelové)
6 celých vajec
šťáva a kůra z limetky

Na korpus:
sušenky (grahamové, máslové nebo jiné podle chuti)
máslo

Půl litru kondenzovaného mléka smícháme s šesti celými vejci a zhruba 200 mililitry limetkové šťávy. Je také dobré do směsi nastrouhat trochu limetkové kůry, dodá zajímavou chuť. Vše smícháme šlehačem.

Koláčovou formu si vyložíme korpusem z rozdrcených sušenek, které spojíme trochou másla. Na korpus nalijeme  směs z mléka a dáme do trouby. Pečeme na 140 až 150 stupňů po dobu 17 minut. Koláč musí zůstat uprostřed stále trochu povolený, ne úplně tuhý.

„Necháme přes noc vychladnout v lednici a máme fantastický dezert,“ uzavírá Miroslav Dušek.

Odebírat podcast

Související