Americký koláč pouze z pěti ingrediencí

Pouhých sedmnáct minut zabere pečení jednoduchého amerického koláče. O recept na jeho přípravu se v pořadu Dámská jízda podělil kuchař Miroslav Dušek, který v minulosti vařil třem americkým prezidentům a nyní žije a pracuje v jižních Čechách.

Suroviny:
½ litru kondenzovaného mléka (klasické, ne karamelové)
6 celých vajec
šťáva a kůra z limetky

Na korpus:
sušenky (grahamové, máslové nebo jiné podle chuti)
máslo

Půl litru kondenzovaného mléka smícháme s šesti celými vejci a zhruba 200 mililitry limetkové šťávy. Je také dobré do směsi nastrouhat trochu limetkové kůry, dodá zajímavou chuť. Vše smícháme šlehačem.

Koláčovou formu si vyložíme korpusem z rozdrcených sušenek, které spojíme trochou másla. Na korpus nalijeme  směs z mléka a dáme do trouby. Pečeme na 140 až 150 stupňů po dobu 17 minut. Koláč musí zůstat uprostřed stále trochu povolený, ne úplně tuhý.

„Necháme přes noc vychladnout v lednici a máme fantastický dezert,“ uzavírá Miroslav Dušek.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

    Václav Žmolík, moderátor

    ze_světa_lesních_samot.jpg

    Zmizelá osada

    Koupit

    Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.