Americký koláč pouze z pěti ingrediencí
Pouhých sedmnáct minut zabere pečení jednoduchého amerického koláče. O recept na jeho přípravu se v pořadu Dámská jízda podělil kuchař Miroslav Dušek, který v minulosti vařil třem americkým prezidentům a nyní žije a pracuje v jižních Čechách.
Suroviny:
½ litru kondenzovaného mléka (klasické, ne karamelové)
6 celých vajec
šťáva a kůra z limetky
Na korpus:
sušenky (grahamové, máslové nebo jiné podle chuti)
máslo
Půl litru kondenzovaného mléka smícháme s šesti celými vejci a zhruba 200 mililitry limetkové šťávy. Je také dobré do směsi nastrouhat trochu limetkové kůry, dodá zajímavou chuť. Vše smícháme šlehačem.
Koláčovou formu si vyložíme korpusem z rozdrcených sušenek, které spojíme trochou másla. Na korpus nalijeme směs z mléka a dáme do trouby. Pečeme na 140 až 150 stupňů po dobu 17 minut. Koláč musí zůstat uprostřed stále trochu povolený, ne úplně tuhý.
„Necháme přes noc vychladnout v lednici a máme fantastický dezert,“ uzavírá Miroslav Dušek.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka