Zeleninový základ pro polévky
Pokud chcete urychlit přípravu polévek, mějte v lednici připravený zeleninový základ ve sklenicích. Jak ho připravit, poradila Štěpánka Kutišová, výživová poradkyně, kterou znáte z pořadu Přírodní lékárna.
Suroviny:
svazek libečku
sůl
cibule
mrkev
česnek
celer
máslo
případně i květák, celer, petržel
Libeček posekáme na menší kousky a zeleninu nastrouháme nahrubo. Celou směs lehce osolíme a podusíme na másle do křehkého změknutí. Ještě horké plníme do skleniček, které po uzavření obrátíme dnem vzhůru.
Skladujeme v chladničce. Z tohoto základu snadno připravíme chutnou polévku. Například několik lžic zaprášíme hraškou na zahuštění polévky a dál pracujeme podle dalších receptů.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Tohle není povídání na dobrou noc, k zamyšlení určitě.
moderátor Jan Pokorný


Tata a jeho syn
Autorské povídky známého divadelníka a spisovatele A. G. v jeho vlastním podání. Tata a jeho syn je sbírkou úsměvných příběhů na motivy skutečných událostí, ovšem ve skutečných kulisách a především ve skutečné době.